Deelnemen aan operatie proper

Wat?

Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers, is een beloningssysteem voor scholen, groepen en verenigingen met als doel om een duwtje in de rug te geven en zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Op en rond je eigen terrein bijvoorbeeld

Je stelt een actieplan op om hiermee aan de slag te gaan. Op het einde van het schooljaar krijgen jullie dan een mooie financiële beloning voor jullie uitgevoerde acties. 

Wat moet je hiervoor doen?

  1. Schrijf je hier in voor het schooljaar 2019-2020.
  2. Je vult een korte vragenlijst (max. 15 vraagjes!) in om een zicht te krijgen op wat jullie al doen in de strijd tegen zwerfvuil. Wil je de vragen graag op voorhand even doornemen? Download hier de vragenlijst.
  3. Op basis van je antwoorden, krijg je concrete actiepunten voorgesteld waar jullie mee aan de slag kunnen. Enkele van die actiepunten zijn verplicht, andere kan je zelf kiezen. De actiepunten die je hier aanduidt, vormen automatisch jullie actieplan.
    1. inspiratie voor je actieplan vind je hier
    2. scholen vinden via deze link lespakketten terug om zwerfvuil te behandelen in de les
  4. Jullie actieplan komt bij de gemeente terecht. Zij zullen dit goed- of afkeuren en ook de voortgang samen met jullie opvolgen.
  5. Tussentijds posten jullie foto's en delen jullie de vooruitgang.
  6. Op het einde van het schooljaar rapporteren jullie de acties die jullie uitgevoerd hebben en dan kunnen jullie de beloning in ontvangst nemen van € 3 per leerling, met een minimum beloning per school van 150 euro, en een maximum beloning per school van 1.500 euro.
Meer info?

Contacteer onze ambtenaar milieu & mobiliteit:

Hannes Buyle

hannes.buyle@sint-martens-latem.be